Over ons

FC Ukkie voetbal

Bij FC Ukkie voetbal geven wij voetbaltrainingen aan kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Word je ukkie gedurende het blok 6 jaar dan is hij/zij het gehele blok nog welkom. De trainingen duren 45 minuten.

De trainingen worden gehouden op zondag ochtend en de groepsindeling is op basis van leeftijd. Dit doen wij zodat iedere groep kan werken aan de juiste motorische doelen die bij de leeftijd horen. 

Hierdoor zijn de trainingen van FC Ukkie voetbal ook uitermate geschikt voor kinderen die vanuit het consultatie bureau of de schoolarts het advies krijgen om wat meer aan de motorische ontwikkeling te werken. Maar ook voor kinderen die zodra ze 6 jaar oud zijn graag in willen stromen bij een reguliere voetbalclub.

 

 

Breed motorische ontwikkeling

Uit meerdere onderzoeken van de laatste tijd blijkt dat de motorische ontwikkeling van kinderen al decennia lang achteruit gaat.

We horen het iedereen zeggen, wij speelde vroeger veel buiten, tegenwoordig zitten kinderen veel te veel achter schermen. Doordat ze veel meer achter schermen zitten, niet meer op straat voetballen, rennen, springen, of in bomen klimmen (en er ook wel eens uit vallen) missen ze een deel van de motorische ontwikkeling. Dit zijn basisvaardigheden zoals balans, rennen, springen, gooien, vangen, slaan en schoppen van een bal. Tijd dus dat dat op een andere manier aangeboden gaat worden aan de peuters en kleuters want hoe eerder je er mee begint hoe motorisch vaardiger het kind later is. Het aanleren van een grote diversiteit aan goed ontwikkelde basisvaardigheden wordt ook wel “brede motorische opleiding” genoemd. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan het verbeteren van de sociale vaardigheden, cognitieve en emotionele ontwikkeling.
Bij FC Ukkie voetbal doen we dit zonder dat het kind het door heeft. Per leeftijds jaar heeft een kind een aantal motorische doelen die behaald moeten worden. Aan de hand daarvan is een lesplan opgesteld. De kinderen werken dus hard aan alle verschillende motorische doelen die ze hebben maar hebben zelf het idee dat ze gewoon lekker 45 minuten aan het voetballen zijn met vriendjes en vriendinnetjes.
FC Ukkie 2023-52

Waar vind je ons?

FC Ukkie voetbal trainingen vinden plaats in gymzaal de Limes 


Adres (geen postadres):

Gymzaal de Limes

Raaigras 101C
3994 MD Houten